13 September, 2009

desa tercinta...

Hujung minggu yang diisikan dengan aktiviti yang padat dan sangat penat. saya berpeluang merasai suasana dan keadaan sekitar kampung di salah sebuah kampung di pulau pinang. Kali pertama merasai suasana kampung dan keterujaan yang berlebih lebihan buat seketika.

ya memang diakui ye excited masuk kampung. Selalu nya rumah dikeliling batu-batu mane nak jumpa keadaan macam tu. Kegembiraan merasai suasana kampung, tambah lagi dengan penduduk kg yang memang peramah. Dalam hati alangkah indah kalau kg tu ada sawah padi boleh merasa masuk bendang.ngeee~~ and 1st time sy merewang (gotong royong untuk majlis makan-makan). Selalu biasanya kalau pape majlis pun, catering je..

Tapi memang sangat penat. Rindu terubat buat seketika bila bertemu dengan family angkat. Tambah plak dengan panggilan ‘mak’ daripada keluarga angkat. Walaupun hanya seketika..

jom2x intai aktiviti yang kami lakukan.. rasanya banyak bergambar dari buat kerja..hehe

kami di mana-mana..



gotong royong sekitar kawasan kg..


rewang dengan penduduk kg..



majlis berbuka puasa bersama penduduk kg..

p/s: sangat penat tapi happy..tapi kalu ade lagi difikirkan kembali sebb penat..ngee~~


kembali ke kolej, dapat mesej , seorang teman terlibat dalam kemalangan jalan raya di melaka. Sekarang masih lagi di hospital. Di doakan semoga beliau cepat sembuh..jika didengar keadaan beliau agak teruk..smg semuanya beransur pulih.. setiap yang berlaku tersirat hikmah yang tersembunyi..

p/s:
penuhi ibadah kita di akhir-akhir ramadhan..

Allah hu'alam..


2 comments:

NahWaL said...

ekin, apa nampak kat blog baru tu diam2 tau. diam tau???

shaiqin aisyah_Emann said...

ye kak..baik..janji.jangan riso..

^_^

desa tercinta...

Hujung minggu yang diisikan dengan aktiviti yang padat dan sangat penat. saya berpeluang merasai suasana dan keadaan sekitar kampung di salah sebuah kampung di pulau pinang. Kali pertama merasai suasana kampung dan keterujaan yang berlebih lebihan buat seketika.

ya memang diakui ye excited masuk kampung. Selalu nya rumah dikeliling batu-batu mane nak jumpa keadaan macam tu. Kegembiraan merasai suasana kampung, tambah lagi dengan penduduk kg yang memang peramah. Dalam hati alangkah indah kalau kg tu ada sawah padi boleh merasa masuk bendang.ngeee~~ and 1st time sy merewang (gotong royong untuk majlis makan-makan). Selalu biasanya kalau pape majlis pun, catering je..

Tapi memang sangat penat. Rindu terubat buat seketika bila bertemu dengan family angkat. Tambah plak dengan panggilan ‘mak’ daripada keluarga angkat. Walaupun hanya seketika..

jom2x intai aktiviti yang kami lakukan.. rasanya banyak bergambar dari buat kerja..hehe

kami di mana-mana..



gotong royong sekitar kawasan kg..


rewang dengan penduduk kg..



majlis berbuka puasa bersama penduduk kg..

p/s: sangat penat tapi happy..tapi kalu ade lagi difikirkan kembali sebb penat..ngee~~


kembali ke kolej, dapat mesej , seorang teman terlibat dalam kemalangan jalan raya di melaka. Sekarang masih lagi di hospital. Di doakan semoga beliau cepat sembuh..jika didengar keadaan beliau agak teruk..smg semuanya beransur pulih.. setiap yang berlaku tersirat hikmah yang tersembunyi..

p/s:
penuhi ibadah kita di akhir-akhir ramadhan..

Allah hu'alam..


2 comments:

NahWaL said...

ekin, apa nampak kat blog baru tu diam2 tau. diam tau???

shaiqin aisyah_Emann said...

ye kak..baik..janji.jangan riso..

^_^