07 June, 2009

Weekend?? best-best ^_^


weekend yg sgt best...lain yg plan lain yg jd..memandangkan family saya xjadi dtg atas alasan yg diberikan oleh adik yg sengal!!so..saya pun kuar jalan2x.....MAKAN+MOVIE..

1st movie.."Syurga Cinta"..Walaupun agak lambat menonton yer...sebagai student media nak kritik skit...(media ke?hehe) taklah menarik sangat pun jalan ceritanya...tapi cm biase je..watak yg dimainkan oleh Heliza melalui dialog sangat kaku....mybe 1st time kot berlakon..penerapan unsur-unsur muslimah yg cuba dibawakan oleh heliza sebagai "syuhadah" tapi cerita ini ok jgklah sbb ade adik haziq...watak yaang dimainkan sgt kelakor cute...Awal? no komen cam biasa je...utuk last part for this movie...saya dah leh agak kesudahan cite ni cane..layankan jela..dah org ty nak tgk cite pe...hehe ^_^ kan dear??















Then 2nd movie ktrg "Jangan pandang belakang congkak"sgt kelakar ...ingat filem seram...tapi best2x..^_^

























p/s : lau pon sy jalan2x tp asignment dah siap lorh...hehe
xsbr nak hbs shortsem ni...
tq dear ^_^

4 comments:

hajar hairi said...

uitt..
due2 cite 2 pon aku dah tengok jugekk
bagi aku lah..yg bukan dak media nh..heheheh
aku rase cite syurga cinta nh best lah..
series beri keinsafan seyh
lagi2 bab cintan cintun nh
heliza memang nampak kaku ckit sbb dialog die sume brkaitan nasihat
tapi ok lerr
haziq???
hmmm..sejak tom2 bak kot rsenye die cam 2
asyik nak bercakap je
klaka lah jugekk
awal??
haish..hensem..
tapi dlm cite nh tyme die x dapat hidayah lagi..trok~~~
after that..OK~~~

bagi aku cite jangan pandang belakang congkak x lah best
hmm~~bese je
sbb dah bley agak cite cam ne
tapi nampak natural lah jugek rupe hantu2 2..especialy sam
tapi pelakon2 die terutama yang lelaki lah..nampak cam jerit2..

lagu tradisional die best kan???
hehhehe...

shaiqin aisyah_Emann said...

lagu tradisional? btol2x best sgt..hehe..wei ko tak rase ke heliza tu cute cam aku..^_ ^hee~~~~

saya.L-A-N-N said...

hah! tgk dgn dear? sapa tu dear? makan kat bbb pun dgn dear? sapa tuh?

shaiqin aisyah_Emann said...

eleh abg lann jeles lorh.. =P

nak join ea? xleh2x..hehe

Weekend?? best-best ^_^


weekend yg sgt best...lain yg plan lain yg jd..memandangkan family saya xjadi dtg atas alasan yg diberikan oleh adik yg sengal!!so..saya pun kuar jalan2x.....MAKAN+MOVIE..

1st movie.."Syurga Cinta"..Walaupun agak lambat menonton yer...sebagai student media nak kritik skit...(media ke?hehe) taklah menarik sangat pun jalan ceritanya...tapi cm biase je..watak yg dimainkan oleh Heliza melalui dialog sangat kaku....mybe 1st time kot berlakon..penerapan unsur-unsur muslimah yg cuba dibawakan oleh heliza sebagai "syuhadah" tapi cerita ini ok jgklah sbb ade adik haziq...watak yaang dimainkan sgt kelakor cute...Awal? no komen cam biasa je...utuk last part for this movie...saya dah leh agak kesudahan cite ni cane..layankan jela..dah org ty nak tgk cite pe...hehe ^_^ kan dear??















Then 2nd movie ktrg "Jangan pandang belakang congkak"sgt kelakar ...ingat filem seram...tapi best2x..^_^

























p/s : lau pon sy jalan2x tp asignment dah siap lorh...hehe
xsbr nak hbs shortsem ni...
tq dear ^_^

4 comments:

hajar hairi said...

uitt..
due2 cite 2 pon aku dah tengok jugekk
bagi aku lah..yg bukan dak media nh..heheheh
aku rase cite syurga cinta nh best lah..
series beri keinsafan seyh
lagi2 bab cintan cintun nh
heliza memang nampak kaku ckit sbb dialog die sume brkaitan nasihat
tapi ok lerr
haziq???
hmmm..sejak tom2 bak kot rsenye die cam 2
asyik nak bercakap je
klaka lah jugekk
awal??
haish..hensem..
tapi dlm cite nh tyme die x dapat hidayah lagi..trok~~~
after that..OK~~~

bagi aku cite jangan pandang belakang congkak x lah best
hmm~~bese je
sbb dah bley agak cite cam ne
tapi nampak natural lah jugek rupe hantu2 2..especialy sam
tapi pelakon2 die terutama yang lelaki lah..nampak cam jerit2..

lagu tradisional die best kan???
hehhehe...

shaiqin aisyah_Emann said...

lagu tradisional? btol2x best sgt..hehe..wei ko tak rase ke heliza tu cute cam aku..^_ ^hee~~~~

saya.L-A-N-N said...

hah! tgk dgn dear? sapa tu dear? makan kat bbb pun dgn dear? sapa tuh?

shaiqin aisyah_Emann said...

eleh abg lann jeles lorh.. =P

nak join ea? xleh2x..hehe